Skip to main content

Der er mange slotte i Skotland, så uanset om du leder efter historie eller lidt finurlighed, er der helt sikkert et sted for dig. Nedenfor er de fem bedste slotte i Skotland. For mere information, læs videre for at lære mere. Du vil finde ud af, hvad der gør et slot til et godt sted at besøge! Når du har set de fem bedste, er du klar til at planlægge din næste rejse!

Caerlaverock Slot

Det trekantede Caerlaverock-slot med voldgrav blev bygget i det 13. århundrede. Det ligger på Skotlands sydlige kyst, elleve kilometer syd for Dumfries, og er omgivet af Caerlaverock National Nature Reserve. Hvis du besøger Skotland, bør du helt sikkert besøge Caerlaverock Castle. Her får du et indblik i fortidens liv.

Morton Castle

Morton Castle ligger ved en kunstig sø på bakkerne over Nithsdale, Dumfries og Galloway, 4 km nord for Thornhill. Det var engang en del af en kæde af slotte langs Nith Valley, en fejende dal, der strækker sig fra Solway Firth til Clyde Valley. Besøgende kan udforske slottet og de omkringliggende haver under deres besøg i byen.

Inverness Castle

Inverness Castle ligger på en sandstensklippe med udsigt over den antikke by Inverness, som er en del af højlandet. Det har udsigt over mundingen af ​​floden Ness og Moray Firth, og det har været i centrum for livet i højlandet i årtusinder. Slottet har mange sagn og myter forbundet med det. Hovedbygningen er ikke åben for offentligheden.

Drummond Castle

Drummond Castles formelle haver er blandt de fineste i Europa. De dateres tilbage til det 17. århundrede og blev redesignet og terrasseret af Lewis Kennedy i begyndelsen af ​​det nittende århundrede. De er forbundet med en storslået trappe, og halvtreds stykker skulptur vises overalt på ejendommen. Her er optaget adskillige tv-programmer og film, og det har endda været rammen om en annonce! Haverne er desværre ikke åbne for offentligheden.

St Andrews Castle

Besøgende til St. Andrews, Skotland, bør ikke gå glip af ruinerne af St. Andrews Castle. Slottet var engang hjemsted for biskopper og ærkebiskopper af St. Andrews og var det vigtigste sted for den skotske middelalderkirke. Mens slottet nu er i ruiner, går mange dele af fæstningen tilbage til det 13. århundrede. Et moderne besøgscenter er også på stedet, der tilbyder fascinerende indsigt i slottets historie.

Etager Slot

Det historiske Castle of Floors, Skotland, daterer sig tilbage til 1721. Det ydre byder på tagtårne, mens interiøret er smukt dekoreret med kunst og gobeliner-ophængte rum. Det imponerende interiør omfatter en fantastisk trappe, og slottet er åbent for offentligheden for en rundvisning. Mens du besøger slottet, skal du sørge for at besøge det omkringliggende højland. Den nærliggende by Forfar er også et besøg værd.